Primeur: Menselijk composteren, voor het eerst op de politieke agenda.

25-05-2020_Vandaag maakt de Gezondheidsraad bekend nog geen groen licht te kunnen geven voor het composteren van mensen als duurzaam alternatief voor het reguliere begraven en cremeren. Toch zijn wij van de Humusator positief over het advies. De belangstelling in Nederland groeit pas sinds kort. Dat humaan composteren nu al expliciet wordt genoemd in het advies naar de minister is bijzonder. Het geeft aan dat er aandacht is voor de behoefte van mensen aan een natuurlijker alternatief.”

Mede dankzij het scherp geformuleerde beoordelingskader verwachten de initiatiefnemers Susanne Duijvestein en Rosalie Bak spoedig wetenschappelijk onderzoek te kunnen starten. “Ook wij willen meer data; wat dat betreft zitten de Gezondsheidsraad en wij op dezelfde lijn”. 

Voor dit onderzoek wordt o.a. samengewerkt met de tafonomische begraafplaats van het AmsterdamUMC, locatie AMC, het Institute for Biodiversity and Environmental Dynamics (IBED - UVA, Amsterdam) en de Belgische Stichting Metamorfose. Zodra de financiering rond is, kunnen enthousiaste onderzoekers gaan starten. 

Voor een officiële reactie het persbericht kunt u mailen naar info@dehumusator.org / 06-43026999

Lees hier het volledige rapport.

1_5zKQGAjE-qk1I4YgtJHgrw.jpeg
Previous
Previous

Designs for humusation

Next
Next

Expo RE/DESIGN DEATH @ Cube